040 5150363 (ma-pe klo 9-16) mama@crazymama.net

Hiilijalanjälkeä pienemmäksi

Pienennä nettisivujesi hiilijalanjälkeä

Äkkiseltään ei tule ajatelleeksi että myös verkkosivuilla ja niiden käytöllä voi olla vaikutuksia hiilijalanjälkeen, mutta näin kuitenkin on. Myös sillä miten sivuja hallinnoi ja käyttää voi vaikuttaa halutessaan positiivisesti omaan hiilijalanjälkeensä ja pienentää esimerkiksi sähkönkulutusta palvelimilla ja tietoverkoissa.

Nettiliikenteen määrillä on vaikutusta ympäristöön ja nämä liikenteen määrät kasvavat koko ajan. Muun muassa Shift Projectin tietojen mukaan digitaaliset teknologiat ovat vastuussa n. 4%:stä kasvihuonekaasuista ja nämä määrät kasvavat n. 9% vuosivauhdilla. Onneksi on kuitenkin asioita joita voi tehdä omilla sivuillaan, jotka auttavat sekä ympäristöä että antavat samalla miellyttävämmän käyttäjäkokemuksen sivujesi kävijöille mm. nopeampina sivulatausaikoina.

Saattaa kuulostaa hankalalta ja monimutkaiselta, mutta sinun ei tarvitse miettiä näitä yksin, me autamme sinua toteuttamaan tarvittavia toimenpiteitä sivuillesi jos vain haluat.

Kuvakoot pienemmiksi

Yksi vinkki on pienentää kuvakokoja, käsittele kuvat aina etukäteen oikean kokoiseksi ennen kuin lisäät ne sivuillesi. Joskus ihmiset lataavat sivuilleen aivan turhan kookkaita kuvia jotka vievät sivustolla turhaa tilaa ja latautuvat hitaasti. Nämä kookkaat kuvat vievät myös tilaa hosting-paketistasi jolloin saatat joutua käyttämään turhan isoa pakettia joka on tietenkin kustannuksiltaan kalliimpi kuin pienempi paketti.

Jos sinulla ei ole itselläsi mahdollisuutta tai osaamista kuvakokojen pienentämiseen, me voimme käsitellä kuvat puolestasi ja halutessasi syöttää ne sivuillesi. Voimme myös asentaa sivuille erilaisia lisäosia jotka auttavat pakkaamaan kuvia pienemmiksi.

Siivoa turhat pois

Aivan kuten kotonakin, välillä on hyvä käydä kaapit läpi ja siivota turhat pois. Voit myös konmarittaa omat nettisivusi, poista kaikki turhat artikkelit, sivut, tiedostot, teemat ja muu roina joille ei enää ole käyttöä. Me voimme tässäkin tapauksessa toimia halutessasi ammattijärjestäjinä ja käydä sivusi läpi, poistaen sieltä turhat, tarkistaen tietenkin sinulta ensin, että mitään tärkeää ei lennä internetin roskalavalle. Tämän seurauksena tietokannat putsaantuvat ja sivusi toimivat nopeammin. Sinun on itsesikin helpompi löytää sivuilta tämän jälkeen kaikki oleelliset asiat ja pystyt hoitamaan päivityksiä vaivattomammin.

Käytä kotimaista hosting-palvelua

Jos sinulla on hosting meiltä, voit olla varma että se on kotimainen. Kaikki käyttämämme palvelimet sijaitsevat Suomessa ja jos suurin osa asiakkaistasikin sijaitsee Suomessa, on tämä hyvä asia energiatehokkuuden kannalta, koska datan ei tarvitse matkustaa tietoverkoissa kovin pitkää matkaa. Tällainenkin asia on hyvä ottaa huomioon kun valitsee palveluntarjoajaa.

Mikset tekisi hyvää?

Nämä asiat eivät ehkä tunnu kovin suurilta, mutta mitä enemmän ihmiset ja yritykset ottavat näitä huomioon omilla verkkosivuillaan ja muissa digitaalisissa palveluissaan, sitä isompi on kokonaisvaikutus.

Summa summarum, ottamalla huomioon ja tekemällä muutamia toimenpiteitä, voit suosia kotimaisia palveluita, auttaa omia hosting-kulujasi pysymään maltillisina, saada asiakkaillesi nopeammin toimivat sivut ja pienentää samalla vielä hiilijalanjälkeäsikin, aika monta positiivista asiaa yhdessä paketissa.

Ota yhteyttä jos haluat pienentää hiilijalanjälkeäsi omien sivujesi kohdalla!

OTA YHTEYTTÄ

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kommentointi ei ole käytössä.